Lakken

Lakken van materialen zoals hout, ijzer of plastic is niet allemaal vanzelfsprekend. Hier gaat aardig wat tijd in zitten.

Allereerst wordt de ondergrond goed voorbereid. Vet, olie, siliconen, mos en andere vuilresten worden verwijderd. De oude verflaag wordt bij lichte schade opgeschuurd of bijgewerkt met plamuur. Nadat alle oude resten zoals roest of andere beschadigen zijn weggewerkt gaat er een grondlaag op de materialen. De grondlaag zorgt een deklaag, deze beschermt tegen roest en zorgt voor betere hechting. In het geval van hout zoals panelen, deuren, kozijnen, keukendeurtjes geeft de grond en laklaag  een betere  bescherming en maakt het weersbestendig. Dan bijvoorbeeld aan MDF, dit zet uit als het nat wordt omdat het geperst hout is.

In sommige gevallen wil je het hout blijven zien maar wel beschermen tegen krassen of lelijke kringen die ontstaan doordat er een glas op is gezet welke nat was. Daar gaat je dure tafel en een ergernis erbij.

Omdat te voorkomen is het mogelijk de tafel te voorzien van een laklaag. Een mooie strakke tafel waar het hout nog mooi zichtbaar is. Dit kan ook met deuren en andere meubelstukken.

Doordat wij laagje voor laagje dun kunnen aanbrengen met een spuit en deze laagjes dunnetjes op schuren krijg je een mooi glanzend maar ook een sterk resultaat.

Soms wordt ons gevraagd roestige voorwerpen te lakken. Zo krijg je een industriële look in huis zonder dat de kast roest af geeft. En hiermee conserveer je de roest.

Wij kunnen alle materialen lakken en dus beschermen tegen diverse invloeden zoals kou, warmte en water.

Daarom is het belangrijk aan te geven waar het voorwerp voor gebruikt wordt en onder welke omstandigheden zodat deze de juiste behandeling krijgt. Wel of geen grondlaag, of misschien wel 3 lagen!

Met onze 45+ jaren ervaring in lakken en kleuren kunnen wij u het juiste advies geven.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Facebook